Speciale samenwerking heeft Kinderlogopedie & Logopedie Klaver 4 met Kinderfysiotherapie Maasland van Rianne Mosterd, in het samenwerkingsverband Kinderteam DichtbijHuis.
Hierdoor kan vanuit beide praktijken combinatietherapie Kinderlogopedie en Kinderfysiotherapie aangeboden worden.
Spraak-/taalontwikkelingsproblemen en motorische problemen komen namelijk vaak samen voor.
De ervaring leert en onderzoeken laten zien dat een gecombineerde therapie een effectieve behandeling oplevert en wij kinderen nog beter kunnen helpen.
Combinatietherapie werkt effectief beter bij kinderen met een lage spierspanning en/of een kortere taakgerichtheid.
Dit resulteert er onder andere in dat de therapievoorwaarden voor kinderlogopedie toenemen waardoor de kinderlogopedische behandeling meer succes oplevert.

Als Kinderteam DichtbijHuis stemmen de kinderlogopedisten en kinderfysiotherapeuten, nauw op elkaars behandeldoelen af en worden de gezamenlijke behandeldoelen in beide therapievormen te gebundeld. Dit vergroot de effectiviteit van zowel kinderlogopedische als kinderfysiotherapeutische behandeling.

Vraag bij uw kinderlogopedist of kinderfysiotherapeut wat gecombineerde therapie voor uw kind kan opleveren en welke mogelijkheden er voor gecombineerde therapie voor uw kind zijn.
Neem een kijkje op www.kinderfysiotherapiemaasland.nl

In àlle gevallen van samenwerking  nemen de kinderlogopedisten en logopedisten van Kinderlogopedie Klaver 4 de privacy wetgeving in acht.