Veilig en verantwoord kinderlogopedie en logopedie bij Kinderlogopedie & Logopedie Klaver 4
Klaver 4 kinderlogopedisten en logopedisten gaan vanaf 1 juli 2020 de face-to-face/live behandelingen van cliënten in onze vestigingen en op locaties in zoverre veilig en verantwoord (verder) opschalen.
Dit gebeurt echter nog steeds onder omstandigheden die anders zijn dan voorheen toen het Corona virus er wereldwijd nog niet was.
Deze andere omstandigheden zullen voorlopig voortduren, zolang er nog geen werkzaam Covid-19 vaccin beschikbaar is voor iedereen.

Wij zetten de nodige voorzorgsmaatregelen en beschermingsmiddelen die wij op basis van het RIVM/rijksoverheid en onze branchevereniging NVLF genomen hebben, voort.
Iedere afspraak vraagt onze kinderlogopedist en logopedist buiten de logopediekamer aan u, of u verkouden bent, griep/koorts en dergelijke klachten heeft.
In onze vestigingen en op locaties houdt iedereen 1,5 meter afstand van elkaar en indien dat in de logopediekamer niet mogelijk is, dan is er een plexiglasscherm aanwezig en/of gebruiken onze kinderlogopedisten en logopedisten persoonlijke beschermingsmiddelen.
Onze kinderlogopedist en logopedist sprayt op de handen van een  ieder die de logopediekamer betreedt, handalcohol van ruim 70%.
Voor en na iedere afspraak desinfecteert onze kinderlogopedist en logopedist veel oppervlakten van de logopediekamer met medische Dettol (waaronder deurklinken).

Face-to-face/live afspraken kunnen in combinatie met afspraken voor online logopedie, dat is logopedie op afstand via een beveiligde videoverbinding, en telefonische logopedie verlopen.
Check tevoren zelf bij uw zorgverzekeraar, of uw zorgverzekeraar logopedie via op afstand en telefonische logopedie vergoed.
Veiligheid en andere aspecten bepalen per afspraak en op het moment zelf, of een logopedische behandeling  face-to-face/live, online of telefonisch zal zijn.
Uw Klaver 4 kinderlogopedist en logopedist informeert u welke kinderlogopedische en logopedische zorg mogelijk zijn.

Belangrijk is dat u en uw kind zich blijven houden aan de volgende regels bij Kinderlogopedie & Logopedie Klaver 4, om besmetting met het Covid-19 virus te voorkomen:

 1. Was uw handen met zeep voor en na de logopedie afspraak
 1. U komt niet te vroeg of te laat naar de afspraak en wacht in de wachtruimte of bij voorkeur buiten (als dat mogelijk is)
 1. Geen handen schudden en ander lichamelijk contact vermijden, dit geldt voor kinderen en volwassenen
 1. Hoest en nies bij voorkeur in een papieren zakdoek
 1. Hoest en nies anders in uw elleboog, zeg tegen uw kind dit ook te doen
 1. Houd 1,5 meter afstand van uw kinderlogopedist, logopedist en anderen
 1. Mogelijk vraagt onze kinderlogopedist of logopedist aan volwassen cliënten en ouder(s) om een mondkapje te dragen. Neem daarom een mondkapje mee naar de logopedie afspraak.
 1. Kom bij voorkeur alleen, indien de logopedie voor uzelf is
 1. Bij voorkeur komt alleen uw kind in de logopediekamer (als dat mogelijk is) en u blijft daarbuiten
 1. Bij griep of verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) en ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak, komt u NIET naar de logopedie afspraak, maar kan de logopedie afspraak online of telefonisch verlopen. Stuur daartoe zo snel mogelijk een WhatsApp bericht voor online of telefonische logopedie naar uw kinderlogopedist of logopedist.
  Let op: veel zorgverzekeraars vergoeden online en telefonische logopedie, maar check tevoren zelf bij uw zorgverzekeraar, of uw zorgverzekeraar online en telefonische logopedie vergoed.
 1. Bent u om andere redenen verhinderd om naar de logopedie afspraak te komen, geef uw verhindering dan uitsluitend door via https://www.logopedieklaver4.nl/verhindering-afspraak-doorgeven/ aan uw kinderlogopedist en logopedist. Dus niet via WhatsApp, verhinderingen via WhatsApp worden namelijk niet geaccepteerd.
 1. Laat u of uw kind bij klachten gratis op Corona testen. Maak een afspraak via het gratis telefoonnummer 0800 – 1202

Het instructiefilmpje op https://www.logopedieklaver4.nl is beschikbaar in zes talen: het is ondertiteld in Nederlands, Engels, Pools, Arabisch, Turks en Berbers. Op Berbers na kunt u deze selecteren in de animatie zelf. Voor de versie in het Berbers is er een aparte link. U kunt de gewenste ondertiteling selecteren door op het radertje rechtsonder in het afspeelscherm van YouTube te klikken.

Wij vertrouwen erop dat u begrip hebt voor de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en vragen u dringend, voor de veiligheid van ons allemaal, daaraan mee te werken.

Bedankt en met vriendelijke groet,

het team van Kinderlogopedie & Logopedie Klaver 4